Etappes

Etappe 1

Raalte > Düsseldorf

163km

vlak (370 hm)

De Tour de Jes begint vanuit het huis van Jesper (aan de Tuinfluiter) in Raalte. Vanuit daar fietsen we via de Achterhoek naar Duitsland om uiteindelijk in Düsseldorf te eindigen. Een stad waar Jesper misschien wel 15 keer geweest is, aldus zijn broer Lars. Ook wij zijn hier samen met Jesper een weekend geweest.

Een vlakke etappe, maar wel met flink wat kilometers. Gelukkig hebben we heel wat fietsers die ons uit de wind kunnen houden en hopelijk kunnen we met z’n allen een lekker drankje aan de Rijn drinken als iedereen over is.

Deze etappe wordt gesponsord door:

Etappe 2

Gülser Moselbogen > Gillenfeld

98 km

'vlak' (730 hm)

Nadat we ons eerst zo’n anderhalf uur met de auto hebben verplaatst vertrekken we deze dag voor een tocht door de Eiffel. Bijna volledig langs de Moezel (in het Duits: Mosel), een rivier in Frankrijk, Luxenburg en Duitsland. Onze klimmersbenen hoeven we nog niet in te zetten, maar we laten ons al wel omgeven door de heuvels. Het laatste stukje mogen we dan ook niet onderschatten.

Finishplaats is het kleine Gillenfeld, vooral bekend van de Pulvarmaar. Een van de vele, populairste en bekende maren van de vulkanische Eifel.

Deze etappe wordt gesponsord door:

Etappe 3

Andlau > Le Grand Ballon

107 km

bergen (2140 hm)

Na een drie uur durende autorit, de langste verplaatsing van deze Tour, starten we net iets onder de Franse stad Strasbourg. Ook wel de hoofdstad van de Elzas, de streek waar we vandaag doorheen zullen fietsen. We begeven ons meerdere malen op de Route des Vins, de wijnroute die dit gebied bestrijkt. Door de wijngaarden zullen we, met fantastische vergezichten, meerdere heuvels op en af fietsen.

Met als absolute klapper: finish op Le Grand Ballon. Een echte klim uit de Vogezen: geleidelijk, veel in de bossen en opgedeeld uit twee delen. De benen worden hier echt getest.

Deze etappe wordt gesponsord door:

Le Grand Ballon

22.1 km – gem. stijging: 4,7% – 1169 hoogtemeters
Deze beklimming in etappe 3 wordt gesponsord door:

Etappe 4

Wiedlisbach - Lausanne

153km

heuvels (1350 hm)

De Alpen doemen op! We rijden zo’n anderhalf uur met de auto en op de fiets zullen we  ons de gehele etappe door Zwitserland verplaatsen. Met op de achtergrond de Mont Blanc, de hoogste berg in de Alpen, zullen de zenuwen voor de klimkilometers erin sluipen. En hoe fit zijn we nog? Hopelijk maakt het zicht op o.a. het lac de Neuchatel veel goed. We finishen in de internationale sporthoofdstad Lausanne.

Deze etappe wordt gesponsord door:

Mont Salève

13,3 km – gem. stijging: 6,5% – 869 hoogtemeters
Deze beklimming in etappe 5 wordt gesponsord door:

Etappe 5

Lausanne > Albertville

167km

bergen (1770 hm)

De slotetappe komt in zicht, maar niet voordat we langs het meer van Genève richting de Franse grens fietsen. Bovenop de Mont Salève, een geleidelijke klim van ongeveer 13 kilometer, hebben we fantastisch uitzicht over zowel Zwitserland als Frankrijk.

We vervolgen onze weg, al slingerend door de bergen, langs het meer van Annecy en eindigen in Albertville. Sparen voor het slotstuk zit er, gezien het aantal kilometers, helaas niet in.

Deze etappe wordt gesponsord door:

la Croix-de-Fer

29,1 km – gem. stijging: 4,6% – 1494 hoogtemeters
Deze beklimming in etappe 6 wordt gesponsord door:

Etappe 6

Saint Rémy de Maurienne > l'Alpe D'Huez

99km

berg (3360 hm)

De absolute koninginnenrit en identiek aan de laatste 100 km van etappe 12 (14 juli) van de Tour de France, een week voordat wij er zijn. De bijna 30 kilometer lange klim van de Croix de Fer brengt ons op het dak van deze Tour (2067 meter).

Na een afdaling met geweldige uitzichten komen we aan in Bourg d’Oisans. Vanuit daar begint de klim waar we het allemaal voor hebben gedaan: Alpe d’Huez. De Nederlandse berg die 14 km lang is, 21 haarspeldbochten telt en een hoogteverschil van 1120 meter heeft. Het absolute hoogtepunt: de finish. 

Deze etappe wordt gesponsord door:

Alpe D'Hu(J)ez

13,9 km – gem. stijging 8% – 1118 hm
Deze beklimming in etappe 6 wordt gesponsord door:

Muziekpraktijk Hans Groen