Welkom bij deel 2 van ‘Maak kennis met het team’. In deze blog maken jullie kennis met de hardloper voor wie geen marathon teveel is: Hans Groen. Hij loopt (!) op vrijdag 22 juli Alpe d’Huez op.

Vier het leven!

Soms vraag ik me af waarom de ene persoon wel oud mag worden en de ander niet? Als er hierboven een lieve Heer is, kan hij dan ook niet regelen dat het aantal levensjaren eerlijker verdeeld kan worden?Jesper mocht slechts 35 jaar worden. Maar wat heeft hij veel uit zijn leven gehaald! Positief, sociaal, geïnteresseerd, wilskracht, vechtlust. Maar ook een fantastische man voor Nicole en papa voor Mees en Roos!

Oh ja, ik zal me nog even voorstellen. Ik ben Hans Groen, bouwjaar 1963, muzikant en fanatiek marathonloper. Oom van Nicole en Tom. Jesper ken ik natuurlijk al vanaf de tijd dat hij met Nicole een relatie kreeg.

In september 2021 heb ik als dirigent van het Orkest over de IJssel een concert mogen geven met als titel “Vier je leven!”. Inderdaad, geïnspireerd op het levensmotto van Jesper. Tijdens dat concert hadden we een eigen compositie gespeeld, “Blijf bij mij”, waar we de tekst speciaal voor hadden aangepast. Opgedragen aan Jesper. De inleidende tekst van Gerard Oosterlaar was:

Als geboorte leven is, is dood ook leven

De een is het begin, de ander het eind

Leven kan een licht zijn, maar leven moet geen plicht zijn

Als leven enkel lijden wordt, ik kan het niet meer aan

Als niemand mij nog troosten kan, laat me dan toch gaan.

Songteksten moet je niet uitleggen. Een ieder moet er zijn of haar eigen invulling aan geven. We hebben het nummer extra hard gespeeld, zodat Jesper het hierboven ook kon horen…

Op 22 juli, als Tom en Laurens de laatste etappe van hun fantastische en indrukwekkende actie fietsen, ga ik de Alpe d’Huez op sjouwen. Mijn voorstel is trouwens om de naam van deze, voor met name wielrenners, legendarische berg om te toveren tot Alpe du Jes. Ik voel me zeer vereerd dat ik een heel klein onderdeeltje mag zijn van Tour de Jes en ga namens mijn muziekpraktijk proberen een mooi bedrag voor de MLDS binnen te halen!

Ik wens Tom en Laurens heel veel succes! En natuurlijk iedereen die ook betrokken is bij Tour de Jes!

Hans Groen

Lees hier ook het blog over Laurens en Tom!

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *