Na een kennismaking (zie 1e blog), zijn we inmiddels gestart met de eerste weken van de voorbereiding.

Wordt het Alpe d’HuJes of Tour de Jes? Deze vraag stelden we onszelf in de eerste weken na besloten te hebben een fietstocht te plannen. Vrij snel kozen we toch voor de tweede variant, temeer omdat een meerdaagse koers door verschillende landen en streken en over diverse bergen beter aansloot bij de sportieve en symbolische uitdaging die we voor ogen hadden.

Tour de Jes, afsluitend op de bekende Nederlandse berg in Frankrijk. Het klinkt mooi en het duurt nog even, maar de voorbereidingen zijn wel direct gestart.

Nadat we directe familie en vrienden hebben verteld over dit plan, werd al snel duidelijk dat dit eerbetoon perfect gekoppeld kan worden aan een goed doel, namelijk de Maag Lever en Darmstichting. We hebben het plan daarna ook kunnen delen met een medewerker van deze stichting, en dit leverde ons veel nieuwe ideeën op. De uitwerking hiervan is grotendeels te zien op deze website. Daarnaast wordt ook meegedacht in het benutten van sponsoren, social media, kleding en een logo. Waarvoor nu al dank!

De reacties die we her en der kregen gaven ons nog meer enthousiasme. We hebben al een aantal mensen die een of meerdere etappes mee fietsen en we hebben een hele ploeg opgetakeld die ons gedurende de week gezelschap houdt.

De komende periode gaan we ons verder bezig houden met de organisatie en kan ook het geld inzamelen beginnen. We zoeken ook bedrijven die een bijdragen willen leveren. Zij kunnen geld doneren om een bepaalde etappe of een van de vier grote beklimmingen te sponsoren. Wil jij als bedrijf hier wat in betekenen? Neem gerust contact met ons op.

En niet te vergeten natuurlijk: trainen! Dat is ook iets waarmee we begonnen zijn. Waar mogelijk buiten, met name in het weekend op de mountainbike, maar vaak noodgedwongen binnen op de Tacx. De zweetdruppels en muziek vliegt je om de oren, maar de eerste meters, virtueel weliswaar, zijn gemaakt. Vind je het leuk om ons daarin te volgen? Beide zijn we op Strava te vinden. En neem gerust contact op om een keer mee te fietsen!

One Response

  1. Mooie eerste voorbereidingen en de eerste sponsoren zijn al binnen. Fantastisch hoe jullie dit aanpakken. Gelukkig begint de zon ook al een beetje te schijnen, dus kunnen jullie lekker buiten fietsen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *